Er du træt af at få høje regninger med hjem, hver eneste gang du er til tandlægen, kan det være, at du kan bruge et eller flere af disse tips til at få gjort noget ved den høje regning, du får gang på gang.

Læs også om tægebid på mennesker her.

Besøg tandlægen ofte

For det første kan det være en god idé at gøre det til en vane at besøge din tandlæge ofte. Du bør i hvert fald gøre det til en vane at dukke op, hver eneste gang du bliver indkaldt til et tjek.

Det er her, der er mulighed for at fange ting i opløbet, så de ikke ender med at udvikle sig til katastrofer for dine tænder. Så undgå at blive væk fra dine tjek hos tandlægen.

Tænk over hvad du spiser og drikker

Så er det også en rigtig god ide at tænke noget mere over, hvad du udsætter dine tænder for i form af mad og drikkevarer. Spiser du fx meget slik og chokolade, eller drikker du meget sodavand, bliver dine tænder udsat for rigtig meget sukker, og det har de ikke godt af.

Det er også en god ide at undgå at indtage for mange drikkevarer med syre, da det er med til at skade dine tænder på sigt. Det gælder bl.a. sodavand, energidrik, iste og meget andet, hvor der er et højt syreindhold. Så kan du nemlig få syreskader på tænderne, og de kan være svære at rette op på.

Vil du også spare penge på din nye fitness måtte, så find en billig fitness måtte her.

Børst tænder og brug tandtråd

Hvis du ikke allerede har gjort det til en vane, bør du komme i gang med at børste tænder to gange om dagen og bruge tandtråd i samme omgang.

Der er alt for mange mennesker, der glemmer at børste tænder, og det er noget, der hurtigt kan lede til mange besøg hos tandlægen. Det er også en god ide at komme i gang med at bruge tandtråd, da det fjerner det skider, der sidder mellem tænderne, hvor der også hurtigt kan komme huller.

Skal du skifte tandlæge?

Sidst, men ikke mindst, kan der også være en reel mulighed for at spare penge på din tandlæge, hvis du vælger at skifte til en ny tandlæge. Alle tandlæger har jo ikke de samme priser, så der kan være noget at hente her også.

Skal du fx have lavet en større operation, kan det være en god ide at undersøge, hvad det vil koste dig hos en anden tandlæge. Det kan jo være, at du kan ende med at spare mange tusind kroner på at skifte til en ny tandlæge i stedet for.