Hvis du gerne vil undgå en masse besøg hos tandlægen, kan det være en rigtig god idé at sørge for at passe godt på dine tænder. Hvordan du gør det ordentligt, får du et par tips til her.

Find det bedste middel mod flåter til katte her.

Undgå at spise for meget sukker

For det første er det en rigtig god idé at skære sukker ud af din kost. Og det gælder både i mad og drikkevarer.

Der er rigtig mange danskere, der indtager en eller anden form for sukker hver eneste dag, og det er noget, der går direkte i tænderne. Så undgå gerne sodavand, slik, chokolade, lakrids, bolcher eller hvad du nu ellers har det med at indtage på daglig basis.

Skær ned på mængden af syreholdige drikke

Dernæst kan det være en rigtig god idé at skære ned på mængden af syreholdige drikke, som du indtager i løbet af en dag. Er du fx glad for sodavand, energidrik eller iste, kan det være godt at skære det fra, da for mange syreholdige drikke kan ende med at give syreskader på dine tænder.

Og når disse syreskader først har slidt emaljen ned, kan emaljen ikke rettes op på igen. Og på sigt kan det gå ud over, måden du fx tygger på, så du løbende skal til tandlægen for at rette op på de steder, hvor syren har slidt dine tænder for meget.

Husk at børste tænder og bruge tandtråd hver dag

Det er også meget vigtigt, at du husker at holde en god hygiejne i din mund. Det gælder blandt andet om at børste tænder to gange hver dag samt at bruge tandtråd, så du også har mulighed for at komme ind mellem tænderne, hvor der tit også kan være skidt.

Det er tit mellem tænderne, at mange mennesker får huller, fordi de ikke husker at bruge tandtråd. Så det kan være en rigtig god idé at gå i gang med at gøre det til en vane, hvis du ikke allerede har gjort det.

Så mindsker du risikoen for en høj tandlægeregning

Ved at følge disse tips kan du mindske risikoen for at skulle til tandlægen og dermed få høje tandlægeregninger med hjem. Det kan også være en rigtig god idé for dig at gå til tandlægen til tjek jævnligt, så der ikke er noget, der når at udvikle sig til alvorlige problemer.

Der er mange, der udskyder besøget til tandlægen, og det kan ende med at gøre stor skade på deres tænder, fordi de ikke får gjort noget ved problemet i starten, hvor det endnu ikke har nået at vokse sig til et større problem. Så husk nu at komme til tandlægen to gange om året til tjek.