Vil du gerne undgå at bruge for mange penge på dyre tandlægeregninger, kan det være en god ide at tage dine forholdsregler, så du ikke ender i sådan en situation.

Her har vi samlet en række gode råd til dig, så du kan slippe for at betale for dyre regninger hos tandlægen og i stedet bruge dine penge på noget sjovere. Har du brug for hjælp til at betale en tandlægeregning, kan du finde forbrugslån, kviklån og samlelån her.

1 – Børst tænder to gange om dagen

Først og fremmest er det jo vigtigt at få børstet sine tænder. Og gerne to gange om dagen. Hvis du bare sørger for at gøre det, er du kommet langt på vejen mod færre tandlægebesøg. Det er overraskende mange danskere, der ikke børster tænder hver dag, og det er en skam, da det koster utroligt mange penge.

Så er du slem til ikke at få børstet tænder morgen og aften, er det en god ide at få det lavet om her og nu. Foruden færre tandlægebesøg, får du også en meget bedre hygiejne.

2 – Husk at bruge tandtråd

Det andet råd vi kommer forbi i dag er, at du også bør komme i gang med at bruge tandtråd, hvis du ikke allerede gør det. Det kan være en god idé at gøre det to gange om dagen også, gerne efter at du har børstet dine tænder.

Tandtråd kan virkelig hjælpe dig med at undgå mange huller mellem dine tænder, hvor meget sukker og syre kan sidde og gemme sig, fordi du ikke rigtig kan komme til mellem tænderne med din tandbørste. Og så er det også sværere at lappe huller mellem tænderne, så du sparer også en masse besvær foruden penge.

3 – Undgå at indtage syrlige drikke

Sidst, men ikke mindst, kan det være en rigtig god ide også at undgå syrlige drikke, da det fjerne plak og kan skade tandkødet og på sigt tænder og rødder. De syrlige drikke er blandt andet sodavand, danskvand, iste, juice og saft. Kaffe, vin og øl er også syrlige, og derfor vil det være sundt for dine tænder, hvis du primært holder dig til vand.

Der er alt for mange danskere, der har syreskader på tænderne, og det er der jo ikke noget at sige til, når mange har drukket sodavand og kaffe i store dele af deres liv. Så disse vaner bør du lave om, hvis du kan.