Når man skærer tænder, kan det give anledning til at få ondt i kæben og hovedet. Dette kan dog afhjælpes med en bideskinne, der kan købes billigt på et apotek eller på en webshop. Læs mere her for at finde en bedst-i-test på bideskinner, der ikke koster mere end et par hundrede kroner. Det er godt givet ud for en tand skinne, der kan afhjælpe hovedpine og muskelsmerter i løbet af dagen, og det er desuden meget billigere, end det vil være hos din tandlæge.

Hvordan virker en bideskinne?

En bideskinne er en form for plastic-cover, der omgiver tænderne. Den skal bruges om natten, hvor den virker ved at holde tænderne fra at gnave sammen, og dermed undgår man at vågne op med hovedpine eller ondt i kæben. Samtidig giver den også tænderne en betydelig mængde beskyttelse, der gør, at de ikke vil tage lige så meget skade af, at man skærer tænder. Så ved at anvende en bideskinne om natten, får man en meget bedre morgen og dag, der ikke er præget af smerter fra tandskæringen.

Mange, der oplever disse problemer er hurtige til at tage til sin tandlæge. Tandlægens priser vil dog ofte være høje, og derfor kan man med fordel kigge hos et apotek eller en webshop i stedet.

Hvor kan man finde bideskinner til de bedste priser?

Hos en tandlæge koster en bideskinne 2200-5000 kr. Det kan lyde dyrt, og det er det også, når man sammenligner disse priser med apoteks- eller webshopspriser. Manges steder kan man nemlig få en tand skinne til bare et par hundrede kroner, og selvom de ikke har helt så lang holdbarhed som tandlægens, så giver det absolut økonomisk mening at købe hos et apotek – også i længden!

For at være sikker på, at du finder en god tand skinne, som både er holdbar og effektiv, kan du med fordel finde en test af bideskinner online. En bedst-i-test vil nemlig gøre det let at sammenligne de forskellige muligheder, så du finder den, der passer bedst til dig.

Sådan skal du bruge din bideskinne

Når man modtager sin bideskinner, ligger den i en lille æske. Her skal den også ligge i løbet af dagen, når man ikke anvender den. Det skyldes ikke alene, at den skal den være fri for bakterier, men også for at undgå, at den bliver misfarvet.

Bideskinnen kan have en afsmittende virkning på tænderne, hvis man ikke bruger den rigtigt. Derfor er det vigtigt, at man følger nogle simple anvisninger:

  • Brug altid tandpasta med fluoride, når du børster tænder efter brug af bideskinnen. Fluoriden beskytter tænderne mod karies.
  • Skyl bideskinnen i varmt vand før brug. På den måde undgår du, at der samler sig bakterier på den. Du kan også børste bideskinnen med tandpasta, inden du skal bruge den.
  • Lad ikke bideskinnen ligge i vand i mere end 5 minutter ad gangen. Det kan gøre den blød og svække dens styrke.

En bedre søvn – en bedre hverdag. Det hjælper en bideskinne dig med.

Med en bideskinne, der kan hjælpe dig med at få en bedre søvn, kan du også i hverdagen undgå nogle af de gener, der er forbundet med at skære tænder om natten. Generne strækker sig fra hovedpine og kæbesmerter til ødelagte tænder. Dermed kan en tand skinne give en bedre søvn – og søvn er vigtigt for både sundhed, overskud i hverdagen og koncentrationsevnen på arbejdet. Når man ikke er præget af smerter, bliver det lettere at fokusere og koncentrere sig samt at være til stede i nuet.

Det kan være en rigtig god idé at finde en bideskinne, hvis du skærer tænder. På den måde kan du undgå, at der opstår unødvendige skader på dine tænder eller i din muskulatur. Du kan finde bideskinner billigt på et apotek eller et onlineapotek – og så behøver du ikke at betale mange penge for det hos din tandlæge. Find en bedst-i-test for at finde de bedste skinner til de bedste priser, og nyd en hverdag uden smerter.